Haber

BTSO: Mekânsal planlama Bursa’nın geleceği

BURSA (İGFA) –BTSO Şubat ayı Meclis Toplantısı Oda Hizmet binasında gerçekleştirildi.

Bursa iş dünyası temsilcilerinin deprem bölgesindeki yaraları sarmak, bölgeyi ve Türkiye’yi bir kez daha ayağa kaldırmak için örnek bir iş birliği sergilediğini belirten BTSO Yürütme Kurulu Lideri İbrahim Burkay, “Kamu kurumlarıyla koordineli hareket ederek bir araya geleceğiz. gıdadan jeneratöre, iş makinalarından uyku tulumlarına kadar bölgenin acil ihtiyaçlarını karşılıyor. Afet bölgelerine yaklaşık 600 tır yardım malzemesi gönderdik. Oda olarak afetzedelerimizin barınma ihtiyaçları doğrultusunda tüm komitelerimizin katkılarıyla konteyner kampanyamızı başlattık. İlk teslimatlar bu hafta başlıyor.” söz konusu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İLKELERİ RAPORU GÜNCELLENECEK”

Depremin sadece bölgenin değil tüm Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirten İbrahim Burkay, Bursa’nın da içinde bulunduğu Marmara Bölgesi’nin deprem nedeniyle deprem açısından dünyanın en riskli bölgelerinin ortasında yer aldığını hatırlattı. nüfus yoğunluğu ve fay sınırlarına yakın konumu.

Başkan Burkay, yaklaşık 2 yıl önce inşaat şube temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademik odalarla hazırladıkları ve kamuoyuyla paylaştıkları ‘Kentsel Dönüşüm İlkeleri Raporu’nu ‘2040 Bursa Çevre Planı’na katkı sağlamak amacıyla güncelledi, BTSO olarak şehrin ‘Yeni Anayasası’ olan. Tekrar ilgili kurumlara teslim edeceklerini söyledi. Başta Organize Sanayi Bölgeleri olmak üzere ticaretin yoğun olduğu bölgeler için kısa süre içerisinde yeni bir çalışmaya başlayacaklarını belirten Önder Burkay, “Fabrika binalarımızı afet risklerine karşı daha güvenli hale getirmek istiyoruz. Bu kapsamda ‘Bina Performans Analizi’ yapacağız. İş dünyamızın da desteğiyle bu süreci başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum” dedi. terimleri kullandı.

“10 YILDIR MEKANSAL PLANLAMA ÖNCELİĞİMİZ”

BTSO olarak göreve geldikleri 2013 yılından bu yana her zaman mekansal planlamaya öncelik verdiklerini kaydeden İbrahim Burkay, Organize Ticaret Bölgeleri, Organize Konut gibi işletmelerin rekabet gücünü artırırken kentsel dönüşüm süreçlerini destekleyen nitelikli projeler hazırladıklarını söyledi. Bölgeler ve KOBİ OSB.

Başkan Burkay, BEBKA’nın raporunda OSB dışındaki alanlarda ve kentte mahsur kalan sanayi kayıt belgeli 8 binden fazla tesisin bulunduğunu hatırlattı.

BTSO’nun sadece telaffuz üreten değil, ürettiği telaffuzları proje ile destekleyen ve uygulayan ender kurumlardan biri olduğunu belirten Burkay, “KOBİ OSB’ye 4 binin üzerinde firmadan talep var. Bu şirketlerin büyük çoğunluğu mevcut üretim alanından çıkma taahhüdünde bulunuyor. Mekânsal planlama noktasındaki projeler açıldığında, kentte kalan üretim alanları da kısa sürede kent dışına taşınmış olacak. Bu durumda dönüşüm için en az 15 milyon metrekare rezerv alanı oluşturulacak. Çabuk plan yapmalıyız. Bu felaketten kurtulmanın yolu ise planlı bir şehirde yaşamaktan geçiyor. Bunu her zaman birlikte yapacağız.” söz konusu.

BTSO İcra Kurulu Lideri İbrahim Burkay, BTSO olarak lojistik departman için depolama alanlarının oluşturulması konusunda çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu