Haber

KOMEK, AB Mülteci Uyum Projesine Ev Sahipliği Yapıyor

AB Erasmus+ KA-204 Yetişkin Eğitimi’nde Konya Büyükşehir Belediyesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi ve Sırbistan, Belçika ve Yunanistan. Edinme Kursları ev sahipliği yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (KOMEK), “Mülteci Uyumu İçin Belediye Halk Eğitim Merkezi Eğitmenlerinin Desteklenmesi (SUPPEC) Projesi” kapsamında düzenlenen 6. uluslararası toplantıya ev sahipliği yaptı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi koordinasyonunda, 2020-2023 dönemini kapsayan AB Erasmus+ KA-204 Yetişkin Eğitimi kapsamında; Konya Büyükşehir Belediyesi, Sırbistan-SoftQNR, Belçika-PhoenixKM, Yunanistan-Tesalya Üniversitesi ve İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin katılımıyla yürütülen SUPPEC Projesi’nde paydaşlar Konya’da bir araya geldi.

İki gün süren toplantıların ilk günü KOMEK Ali Gav Mahmudiye Medresesi’nde, ikinci günü ise Mümine Hatun Aile Sanat ve Eğitim Merkezi’nde (ASEM) gerçekleştirildi. Proje sürecinin ve pilot uygulama sonuçlarının değerlendirildiği 6. Ulusötesi Proje Toplantısı’na Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkilileri ve çalışanları, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sosyal hizmetler ve proje uzmanları katıldı. proje başarısını ölçen anket ele alındı. kursiyerler, yöneticiler, eğitmenler ve çalışanların yanı sıra İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği yetkilileri.

Proje tanıtım ve uygulama oturumlarında 5 merkezde 100’ün üzerinde katılımcının yer aldığı toplantılarda Konya Model Belediyesi ve KOMEK’in projeye katkısı, geniş bir kitleye hitap etmesi ve saha deneyimi ile dikkat çekti.
Eğitim araçları, rehberli fotoğraflı rehber, taşınabilir uygulama ve çevrimiçi portal aracılığıyla deneyimlerin, sorunların, iyi uygulamaların paylaşılması ve tartışılması, yabancı-mülteciler ve eğitimcilere pedagojik ve manevi destek sağlayan proje, tüm Avrupa Birliği (AB) tarafından açılan platform ve üye devletler yetişkin eğitimi eğitimcileri. için etkili bir öğretim yaklaşımı sunar.

Animasyon ve oyun üretimine olanak sağlayan yenilikçi teknolojilerle hazırlanan proje, şehirlerin kültürel maliyetlerini de içeren materyallerle öğretim, sistem ve teknikler kurguluyor. Dört modülde işlenen konular kitaplaştırılır, eğitmen ve kursiyerlere bir iletişim tabanı verilir. Proje kapsamında mültecilerin ihtiyaç ve haklarının anlaşılması, kentsel yaşamda uyum ve sağlık hizmetleri, sosyal becerilerin geliştirilmesi ve gerilim yönetimi konularında rehberlik de yapılıyor. Proje çıktılarının Türkiye Belediyeler Birliği aracılığıyla tüm belediyelerle paylaşılması hedeflenmektedir.

Projenin Ankara’da gerçekleştirilen son toplantısında, bölgesel ve uluslararası düzeyde daha fazla iş birliği ve uyumu sağlamak için yeni girişimler masaya yatırıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sebinkarahisarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu